30-10-2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΙΑ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

♻️Είναι μια αξιόλογη λύση ενάντια στις παράσιτα φυτά και τους μύκητες  αποφεύγοντας την χρησιμοποίηση χημικών προϊόντων. Καίγοντας, δημιουργεί μόνο ατμό και διοξείδιο του άνθρακα. Δεν αφήνει καμία βλαβερή ουσία στο έδαφος.
Η αρχή στην οποία βασίζεται αυτή η τεχνική είναι η βράση των ιστών των παράσιτων φυτών. Η θερμοκρασία που μεταδίδεται στα λεμφοφόρα κύτταρα παράγει μια απότομη εξάπλωση του  κυτταρικού πλάσματος προκαλώντας το σπάσιμο της εξωτερικής  μεμβράνης.
Η τεχνική αυτή δηλαδή δεν καίει τα παράσιτα φυτά. Αμέσως μετρά την χρήση της, τα φυτά παρουσιάζουν διαφοροποίηση στην υφή και το χρώμα των φύλλων γίνεται εντονότερο.
Ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία ακολουθείται η εργασία καθορίζουν το κόστος της εκτέλεσης. Αυτά εξαρτιούνται από την ανάπτυξη των παράσιτων αλλά και από τον τύπο της επέμβασης που χρειάζεται να γίνει.
Η επίδραση στο περιβάλλον είναι μηδαμινή με μηδαμινά κοστολόγια.♻️

Χρήσεις & εφαρμογές της οικολογικής ζιζανιοκτονίας σε ανοιχτές καλλιέργειες

Η ζιζανιοκτονία μπορει να γίνει ταυτόχρονα με το σκάλισμα στις καλλιέργειες όπως το καλαμπόκι, η σόγια και ο ηλιόσπορος. Αυτό μπορει να γίνει όταν η καλλιέργεια είναι σε κατάσταση που μπορει να ειναι ανθεκτική στην θερμοκρασια.  Η εργασία γινεται σε συγκεκριμένο χώρο πάνω στην σειρά. H ενδιαφερόμενη επιφάνεια που έρχεται σε επαφή με την θερμοκρασια ειναι γύρω στα 15 εκ. Για κάθε σειρά ενεργούν 2 καυστήρες που ειναι γυρισμένοι κατευθείαν στην ρίζα του φυτου (η επέμβαση γινεται κάτω απο τα 5εκ απο το εδαφος).  Το φυτο πρέπει να ειναι ήδη αναπτυγμένο και να ειναι γύρω στα 15 με 20 εκ αν θέλουμε να επέμβουμε. Παίρνοντας υπόψη μας ότι ενα μηχανημα μπορει να δουλεύει παράλληλα σε 6 σειρές μπορούμε να υποθέσουμε μια κατανάλωση αερίου της τάξεως των 48 κιλών / ώρα. Η ταχυτητα με την οποια προχωρά η εργασία ειναι περιπου 4χλ / ώρα και εξαρτάται απο τον βαθμό της ‘’μόλυνσης’’.   Η επιφάνεια εργασίας εξαρτάται απο την πλάτος των σειρών μεταξυ τους  αλλά και απο την ταχυτητα της εργασίας. Στην περίπτωση που το πλάτος των σειρών ειναι στα 75εκ , η επιφάνεια εργασίας φτάνει τα 1,8 στρέμματα με μέση κατανάλωση αερίου 25κιλων ανά στρέμμα. Κάθε καυστήρας έχει ένα μπεκ ρεγουλαρισμένο με τέτοιο τρόπο που να ελέγχει την ποσότητα θερμότητας που κατευθύνεται προς την καλλιέργεια. Ο ανεμιστήρας που παραγει το ρεύμα αέρος παίρνει κίνηση απο την πίσω κίνηση του τρακτέρ. Το σύστημα που αποτελείται απο τον καυστήρα και τον ανεμιστήρα ειναι  μονταρισμένα ανά ζευγάρι πάνω σε κάθε ανεξάρτητο μέρος που έχει τα μαχαίρια για το σκάλισμα. Το καύσιμο που χρησιμοποιείται απο τους καυστήρες ειναι αέριο απο δυο φιάλες των 25κιλων η μια. Οι φιάλες ειναι τοποθετημένες σε μια ειδική θήκη με αυτόνομη θέρμανση.  Το καύσιμο δίνεται στους καυστήρες μεσα απο δυο κεντρικά ηλεκτρονικά συστήματα, η μια απο τις δυο ειναι τοποθετημένη στην άκρη του μηχανήματος ενώ η δεύτερη βρίσκεται κοντά στην θέση του οδηγού με μαγνήτη.

Τα συστήματα έλεγχου και ασφάλειας μπορούν να καταλάβουν οποιαδήποτε ανωμαλία στην λειτουργία του μηχανήματος και να επέμβουν αυτόματα ακόμα και αν ο χρήστης δεν ειναι παρών.

Η οικολογική ζιζανιοκτονία μπορει να επαναληφθεί στην ίδια καλλιέργεια και στο ίδιο εδαφος σε κοντινά χρονικά διαστήματα, 20-30 ημερών, χωρίς να προκαλέσουν ζημία.

Από αυτό συμπεραίνουμε ότι η τεχνικη αυτή είναι πολύ χρήσιμη για εντατικές καλλιέργειες όπως λαχανικά με φύλλα μικρού κύκλου (παρ. ρόκα, μαρούλι, βαλεριάνα, κτλ) και λαχανικά σε σειρές όπως η πατάτα, καρότα, κρεμμύδι, σκόρδο και άλλα.

Μια άλλη εφαρμογή αυτής της τεχνικης σε εντατικές καλλιέργειες είναι στα φαρμακευτικά φυτα κυρίως σε αυτά που η παραγωγή ειναι πολυετή και απο την οποια μαζεύονται τα φύλλα.

Η εκτέλεση της τεχνικής εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως:
▶️Περίοδο παραγωγής
▶️Τρόπος σποράς και μεταμόσχευσης
▶️Κύκλο ζωής του φυτού
▶️Επαναλαμβανόμενοι κύκλοι παραγωγής πάνω στο ίδιο έδαφος

Επιλογές
▶️
Από 1,4μ έως 2,0μ πλάτος
▶️Με ρόδες ή με ισοπεδωτή
▶️
Με σβολοκόπτη
▶️Υδραυλική πλάγια μετατόπιση

ℹ️Σχετικά με τα προϊόν:

ℹ️Αναλυτικότερα σχετικά με τα προϊόντα δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διάφορες στιγμές και παραδείγματα της οικολογικής ζιζανιοκτονίας:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

🧰 Website & Live Chat: https://www.promex.gr

📧 Sales: sales@promex.gr

📧 Marketing: marketing@promex.gr

☎️ +30 2310 755400

📞Viber: 6949 445658

Εγγραφή στο Newsletter

Με τα νέα απο τον Κλάδο, τα προϊόντα και τις προσφορές μας

    Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας.
    Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου δημιουργούν νέες σχέσεις μαζί μας. Μείνετε ενημερωμένοι διαβάζοντας τα τελευταία νέα μας.