30-10-2020

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΜΠΕΛΙΑ & ΔΕΝΤΡΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΖΙΖΑΝΙΟΚΤΟΝΙΑ ΓΙΑ ΑΜΠΕΛΙΑ & ΔΕΝΤΡΑ

ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

♻️Είναι μια αξιόλογη λύση ενάντια στις παράσιτα φυτά και τους μύκητες  αποφεύγοντας την χρησιμοποίηση χημικών προϊόντων. Καίγοντας, δημιουργεί μόνο ατμό και διοξείδιο του άνθρακα. Δεν αφήνει καμία βλαβερή ουσία στο έδαφος.
Η αρχή στην οποία βασίζεται αυτή η τεχνική είναι η βράση των ιστών των παράσιτων φυτών. Η θερμοκρασία που μεταδίδεται στα λεμφοφόρα κύτταρα παράγει μια απότομη εξάπλωση του  κυτταρικού πλάσματος προκαλώντας το σπάσιμο της εξωτερικής  μεμβράνης.
Η τεχνική αυτή δηλαδή δεν καίει τα παράσιτα φυτά. Αμέσως μετρά την χρήση της, τα φυτά παρουσιάζουν διαφοροποίηση στην υφή και το χρώμα των φύλλων γίνεται εντονότερο.
Ο τρόπος και η ταχύτητα με την οποία ακολουθείται η εργασία καθορίζουν το κόστος της εκτέλεσης. Αυτά εξαρτιούνται από την ανάπτυξη των παράσιτων αλλά και από τον τύπο της επέμβασης που χρειάζεται να γίνει.
Η επίδραση στο περιβάλλον είναι μηδαμινή με μηδαμινά κοστολόγια.♻️

Χρήσεις & εφαρμογές της οικολογικής ζιζανιοκτονίας σε Αμπέλια & Δέντρα

Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διαφορετικούς τρόπους και με διάφορα μηχανήματα και στα φρούτα αλλά και τα αμπέλια η τα ακτινίδια.
Ο τρόπος επέμβασης, η ταχύτητα με την οποία γίνεται αλλά και το κόστος της εξαρτιούνται από δυο: από την ανάπτυξη των παράσιτων αλλά και από τον τύπο της επέμβασης που χρειάζεται να επιτευχθεί.
Η ενδεικτική ταχύτητα χρήσης των μηχανημάτων μπορεί να είναι από 3 μέχρι 5 χλμ. ανά ώρα με κατανάλωση αερίου περίπου 20 κιλών ανά ώρα

Οι διαφορετικές εφαρμογές αυτής της τεχνικής είναι:
▶️Ζιζανιοκτονία
▶️Επεμβάσεις “αποστείρωσης” των υπόλοιπων του κλαδέματος στο έδαφος για την εξαφάνιση των μυκήτων
▶️Μεταμόσχευση των φυτών

Διαφορετικού τύπου είναι τα εξαρτήματα για την ικανοποίηση των διαφορετικών αναγκών σε σχέση επίσης με τα περιβαλλοντολογικά προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των καλλιεργειών όπως για παράδειγμα το διαφορετικό άνοιγμα των σειρών στα αμπέλια, οι διαφορετικά συνθήκες εδάφους κτλ.
Η ζιζανιοκτονία στην σειρά των φρούτων η των αμπελιών γίνεται μέχρι 60εκ επιτρεπτό πλάτος για κάθε πέρασμα. Το μηχάνημα δεν έχει κανένα σύστημα επαναφοράς γιατί οι καυστήρες ειναι τοποθετημένοι σε μια απόσταση περίπου 30εκ. από το κέντρο της σειράς. Η φλόγα είναι αυτή που καλύπτει κατευθείαν την περιοχή όπου χρειάζεται η επέμβαση, περιλαμβάνοντας και το στέλεχος του φυτού που είναι καλυμμένο.
Το μηχάνημα έχει από κατασκευή τους απαιτούμενους αερισμούς που επιτρέπουν να ελέγχεται η κατάσταση της εργασίας της φλόγας που παράγεται από τους καυστήρες. Το καύσιμο που χρησιμοποιείται από τους καυστήρες είναι αέριο από δυο φιάλες των 25κιλων η μια. Οι φιάλες είναι τοποθετημένες σε μια ειδική θήκη με αυτόνομη θέρμανση.
Το καύσιμο δίνεται στους καυστήρες μέσα από δυο κεντρικά ηλεκτρονικά συστήματα, η μια από τις δυο είναι τοποθετημένη στην άκρη του μηχανήματος ενώ η δεύτερη βρίσκεται κοντά στην θέση του οδηγού με μαγνήτη.
Τα συστήματα ελέγχου και ασφαλείας μπορούν να καταλάβουν οποιαδήποτε ανωμαλία στην λειτουργία του μηχανήματος και να επέμβουν αυτόματα ακόμα και αν ο χρήστης δεν είναι παρών.

Επιλογές:
▶️Χειροκίνητη μετακίνηση της προέκτασης όπως επίσης και της κλίσης
▶️Υδραυλική μετατόπιση της προέκτασης όπως επίσης και της κλίσης, 1 ηλεκτρο/υδραυλικό χειριστήριο 3 εξόδων + κομπέε σύστημα ηλεκτρο/υδραυλικό
▶️Διπλό σύστημα (δεξιά + αριστερά), υδραυλική μετατόπιση της δεξιάς προέκτασης όπως επίσης και της κλίσης,  αυτόματη μετατόπιση της αριστερής προέκτασης και υδραυλική διαχείριση της κλίσης, 1 ηλεκτρο/υδραυλικό χειριστήριο 6 εξόδων + κομπλέ σύστημα ηλεκτρο/υδραυλικό

ℹ️Σχετικά με το προϊόν ανατρέξετε στον παρακάτω σύνδεσμο:

ℹ️Αναλυτικότερα σχετικά με τα προϊόντα δείτε το παρακάτω βίντεο:

Διάφορες στιγμές και παραδείγματα της οικολογικής ζιζανιοκτονίας:

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:

🧰 Website & Live Chat: https://www.promex.gr

📧 Sales: sales@promex.gr

📧 Marketing: marketing@promex.gr

☎️ +30 2310 755400

📞Viber: 6949 445658

Εγγραφή στο Newsletter

Με τα νέα απο τον Κλάδο, τα προϊόντα και τις προσφορές μας

    Γίνετε μέλος της κοινότητάς μας.
    Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου δημιουργούν νέες σχέσεις μαζί μας. Μείνετε ενημερωμένοι διαβάζοντας τα τελευταία νέα μας.