Επιτόκιο 4% στα δάνεια του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας

Δημοσιεύτηκε
Δημοσιεύτηκε: 02/08/2013

Με την πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς, ως τη συμφερότερη, προχωρά η επόμενη φάση του διαγωνισμού για τις τράπεζες που θέλουν να αναλάβουν τη δανειοδότηση μέσω του Ταμείου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας. Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΕΑΝ θα αξιολογήσει τους φακέλους των τεσσάρων υποψηφίων (Πειραιώς, Αττικής, Παγκρήτια και Probank), ενώ έχουν απορριφθεί σε πρώτη φάση οι Eurobank, νέα Proton Bank, Συνεταιριστική Δυτικής Μακεδονίας και Συνεταιριστική Ηπείρου.

Την Πέμπτη, 11 Ιουλίου, το διοικητικό συμβούλιο του ΕΤΕΑΝ θα αξιολογήσει τους φακέλους των τεσσάρων υποψηφίων (Πειραιώς, Αττικής, Παγκρήτια και Probank).

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα Πειραιώς έχει το χαμηλότερο επιτόκιο (4%) και καλύπτει όλο το ποσό της συμμετοχής της (132 εκατ. ευρώ). Τις επόμενες ημέρες θα χρειαστεί και η έγκριση της αρμόδιας επενδυτικής επιτροπής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ώστε να αρχίσουν να δίνονται τα δάνεια κυρίως σε επενδυτές Σχεδίων Βελτίωσης και Μεταποίησης και Εμπορίας. Μαζί με τα 116 εκατ. ευρώ του προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» υπολογίζεται ότι οι επενδυτές θα μπορέσουν να δανειστούν περίπου 250 εκατ. ευρώ για να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους.